ΚΑΡΕΚΛΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ: ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΑ – ΕΡΓΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Ηλιόλουστος ουρανός, απαλό αεράκι, παιχνίδι στην αμμουδιά, ποτάκια, ατελείωτες βουτιές. Δεν υπάρχει πραγματικά καλύτερος τρόπος να περάσετε μία ζεστή, καλοκαιρινή μέρα στην παραλία. Μία μέρα χωρίς άμμο μέσα στο μαγιό ή στα υπάρχοντά σας, με ένα ειδικό μέρος για τα δροσερά ποτά σας. Εφόσον όμως μιλάμε για ολοήμερη απόλαυση, είναι απαραίτητο να μεγιστοποιήσετε την άνεσή σας. Και το να ξαπλώσετε σε μία παλιά επίπεδη πετσέτα κάτω στην άμμο, απλά δεν θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε τέλεια, ούτε θα σας φροντίσει μυοσκελετικά. Εκεί είναι λοιπόν που έρχεται η εύχρηστη καρέκλα παραλίας. Από ορθοπεδικής άποψης και έχοντας τη ματιά του φυσικοθεραπευτή, εκείνο που θα χρειαστείτε είναι…

Αρχικά η καρέκλα να μην είναι πολύ χαμηλή
Να υπάρχει στήριξη στη μέση και στην πλάτη (σε όλη τη σπονδυλική στήλη)
Να μην κάνει λακκούβα

Η καρέκλα παραλίας πρέπει να μας ξεκουράζει

Τώρα, βέβαια, σε αυτά, εσείς μπορείτε να προσθέσετε και ένα αντιανεμικό σημείο για τα πράγματά σας, ποτηροθήκες και κάθε τι που θα σκαρφιστεί η φαντασία σας. Ωστόσο, το σημαντικότερο όλων παραμένει σωματική υγεία σας και αυτή θα εξαρτηθεί από την εργονομική επιλογή που θα κάνετε…

ΤΙ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Αν και μπορεί να μην θέλετε να αγοράσετε μία εργονομική καρέκλα παραλίας (μπορεί να γίνουν αρκετά ακριβές), μερικές από αυτές είναι οι καλύτερες επιλογές για την απόλυτη άνεση και ασφάλεια. Ωστόσο, αν θυμάστε τη σωστή στάση του σώματος, μπορείτε να επιλέξετε κάποια άνετη και ασφαλή καρέκλα, χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα μόνοι σας.

Ας δούμε μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε:

  • Αποφύγετε τις καρέκλες που σας βυθίζουν στο πίσω μέρος.
  • Ακόμα κι αν βρείτε κάποια πολύ άνετη, φροντίστε να μην έχετε τους γοφούς χαμηλότερα από τα γόνατά σας. Με αυτόν τον τρόπο ασκείται πρόσθετη πίεση, κάμπτοντας περισσότερο τα ισχία και τη μέση, κάτι που δημιουργεί επιβάρυνση.
  • Αποφύγετε τις άβολες καρέκλες επειδή είναι φθηνές. Αυτό δηλαδή που καταλαβαίνετε από την πρώτη επαφή μαζί τους. Εφόσον αισθάνεστε άβολα τη στιγμή που θα καθίσετε, θα αισθανθείτε ακόμα πιο άβολα μετά από μισή ώρα.
  • Αποφύγετε τις καρέκλες που έχουν μια ράβδο στήριξης που ασκεί πίεση στην πλάτη ή στον αυχένα.

SOS: Αποφύγετε με κάθε τρόπο τις ξαπλώστρες που βουλιάζουν και κάνουν ζημιά στη μέση και την πλάτη σας!

ΤΙ ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

  1. Θέλετε ένα κάθισμα που να αφήνει τους γοφούς και τα γόνατά σας να βρίσκονται σε ευθεία γραμμή.
  2. Διαφορετικά, θέλετε καρέκλα που να γέρνει εντελώς προς τα πίσω και να σας επιτρέπει να ξαπλώνετε (συχνά ονομάζονται πλωτές καρέκλες).
  3. Το να έχετε τα γόνατά σας λυγισμένα σε γωνία 90 μοιρών είναι πάντα καλύτερο.
  4. Βρείτε μια καρέκλα που να ξαπλώνει, να έχει προσκέφαλο και να σας επιτρέπει να λυγίζετε τα γόνατά σας (ακόμα κι αν η καρέκλα είναι επίπεδη και πρέπει να λυγίζετε τα γόνατά σας μόνοι σας χωρίς στήριξη).
  5. Μία καρέκλα με μαξιλάρι αποτελεί πάντα ένα έξτρα μπόνους.

ΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Οι καρέκλες παραλίας επ ουδενί είναι φτιαγμένες για εργασία. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου, είναι το να παρακολουθείτε τις δραστηριότητές σας ενώ βρίσκεστε στην ξαπλώστρα. Το να κάνετε λίγη δουλειά στις διακοπές μπορεί να είναι απαραίτητο και το να παίρνετε το φορητό υπολογιστή στην παραλία μπορεί να φαίνεται λειτουργικό, αλλά το να είστε σκυμμένοι πάνω από μία οθόνη, πάνω σε μία καρέκλα ή ξαπλώστρα, αντί να είστε στο γραφείο, είναι αναμφίβολα ένας καλός τρόπος για να καταπονήσετε την αυχενική μοίρα σας.

Η καρέκλα παραλίας δεν είναι το γραφείο μας

ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΜΙΑ ΠΕΤΣΕΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Από τη στιγμή που η πετσέτα σας δεν θα στρωθεί στην άμμο, μπορείτε να της δώσετε μία πιο λειτουργική χρήση αναφορικά με το σώμα σας. Πάρτε λοιπόν την πετσέτα θαλάσσης, τυλίξτε την σε σχήμα κορμού και τοποθετήστε την στο κάτω μέρος της μέσης, ακριβώς πάνω από τη γραμμή της ζώνης σας. Η πετσέτα θα εμποδίσει το κάτω μέρος της σπονδυλικής σας στήλης να κρεμάσει στην πλάτη της καρέκλας, δημιουργώντας πιο ομοιόμορφη πίεση στους δίσκους της σπονδυλικής στήλης. Αυτό αποτρέπει επίσης το κεφάλι και τους ώμους σας από το να πέφτουν προς τα εμπρός.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μην επιδεινώσετε έναν τραυματισμό, είναι απλώς να μην ξαπλώνετε ή να κάθεστε σε μία πολυθρόνα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ενώ μπορεί να είναι αποδεκτό να χαλαρώνετε για μικρό χρονικό διάστημα πίνοντας ένα ποτάκι ή αφήνοντας τον εαυτό σας σε έναν μικρό ύπνο, θα πρέπει να μην ξεχνάτε να σηκώνεστε τακτικά για να αφήνετε την πλάτη σας να τεντώνεται.

Η πισίνα ή η θάλασσα που βρίσκεται λίγα βήματα μακριά. Το να κινηθείτε θα σας βοηθήσει. Γενικότερα, μην παραδίδεστε για ώρες στην επιθυμία της τεμπελιάς. Ασκηθείτε, κάντε βόλτες, κολυμπήστε και φροντίστε να έχετε επιλέξει μία καρέκλα που να κάνει τη ραστώνη σας ακόμα πιο ευχάριστη.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ PHYSIOMEDICA

Το Physiomedica είναι ένα απόλυτα εξειδικευμένο κέντρο εφαρμογής του Manual Therapy. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι που αναζητούν τρόπο να ανταπεξέλθουν στους απαιτητικούς ρυθμούς της ζωής, αλλά και ασθενείς που θέλουν να απαλλαγούν από τον πόνο που τους ταλαιπωρεί, επιλέγουν και εμπιστεύονται το Κέντρο μας. Ο ιδρυτής του Physiomedica, Σωκράτης Ηλιάδης, συνδυάζει τη γνώση και την πολύχρονη εμπειρία και είναι εξειδικευμένος και πιστοποιημένος Manual Therapist από την ΙΜΤΑ και την IFOMPT.

Είτε πρόκειται για μία απλή οσφυαλγία ή αυχεναλγία, είτε για κάποιου είδους σημαντικότερη εκφυλιστικού χαρακτήρα παθολογία. Από τον πιο απλό τραυματισμό ή κάθε μορφής αθλητική κάκωση. Είτε αφορά την αποκατάσταση ορθοπεδικών χειρουργείων, στο Physiomedica έχουμε τον τρόπο να σας βοηθήσουμε να πάρετε και πάλι πίσω τη ζωή σας. Επισκεφτείτε το σύγχρονο Κέντρο μας και βρείτε άμεσα λύση στο πρόβλημα που σας απασχολεί…

Follow as…
Facebook: @Physiomedica
Instagram: @sokratis_iliadis_physiomedica
Email: [email protected]
Μαρούσι: 2106180777

More
articles

take the first step. we will do the rest.