ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: ΠΩΣ ΔΙΝΕΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Στο άκουσμα της λέξης «φυσικοθεραπεία», ο μέσος άνθρωπος έχει αποτυπωμένη στο μυαλό του μία συγκεκριμένη εικόνα: Ενα δωμάτιο με μηχανήματα όπως laser, υπέρηχους, αλλά και μαλάξεις, μασάζ, αδιάκοπες ασκήσεις και ασταμάτητες διατάσεις. Ωστόσο, αυτό πλέον αποτελεί μόνο ένα μικρό κομμάτι της, καθώς στον σύγχρονο κόσμο η φυσικοθεραπεία είναι πολλά παραπάνω και μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τις ζωές όλων μας, καλυτερεύοντάς τες…

Η φυσιοθεραπεία μπορεί να είναι χρήσιμη για άτομα όλων των ηλικιών, μιας και καταπιάνεται με ένα ευρύ φάσμα παθήσεων υγείας, συμπεριλαμβανομένων προβλημάτων που επηρεάζουν:

 • Οστά, αρθρώσεις και μαλακούς ιστούς – όπως πόνος στην πλάτη, πόνος στον αυχένα, πόνος στον ώμο και αθλητικοί τραυματισμοί!
 • Εγκέφαλο ή νευρικό σύστημα – όπως κινητικά προβλήματα που οφείλονται σε εγκεφαλικό επεισόδιο, σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ) ή νόσο του Πάρκινσον!
 • Καρδιά και κυκλοφορικό – όπως αποκατάσταση μετά από καρδιακή προσβολή!
 • Πνεύμονες και αναπνοή – όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και η κυστική ίνωση!

Γενικότερα, η φυσιοθεραπεία μπορεί να βελτιώσει τη σωματική δραστηριότητα ενώ βοηθά να αποτραπούν μέσω της πρόληψης περαιτέρω τραυματισμοί!

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Η αλήθεια είναι πως το μεγαλύτερο κομμάτι της φυσικοθεραπείας καλείται να διαχειριστεί προβλήματα στο νευρο-μυοσκελετικό σύστημα, τα οποία μπορούν να μετατρέψουν την καθημερινότητα σε μία επώδυνη εμπειρία. Στόχος της είναι να αντιμετωπίσει τον πόνο και ταυτόχρονα να βελτιώσει την κινητικότητα μετά από κάποιο ατύχημα ή επέμβαση και γενικά σε παθολογικές καταστάσεις που συνοδεύουν την απώλεια του εύρους της κίνησης.

Επομένως, στόχος του σύγχρονου φυσικοθεραπευτή δεν είναι να καθηλώσει τον ασθενή σε κάποιο κρεβάτι φυσικοθεραπείας, απλά και μόνο χρησιμοποιώντας μηχανήματα φυσικοθεραπείας καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας. Το ζητούμενο είναι εκείνος να επανέλθει σε τέτοια λειτουργική κατάσταση, ώστε να μπορεί να συνεχίσει τη ζωή του, να μπορεί να ασκηθεί, να ταξιδέψει, να κάνει ό,τι θέλει, σύμφωνα βέβαια πάντα με την ηλικία και τις ιδιαιτερότητες της κατάστασης της ευρύτερης υγείας του.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Φυσικοθεραπείας (APTA): ο φυσικοθεραπευτής είναι ένας εκπαιδευμένος και αδειοδοτημένος θεραπευτής ειδικός της κίνησης, που βελτιώνει την ποιότητα ζωής μέσω της άσκησης και τη hands-on φροντίδας-θεραπείας, καθώς και την εκπαίδευση και επανεκπαίδευση του ασθενούς. Ο φυσικοθεραπευτής αφού αξιολογήσει τον εκάστοτε ασθενή δημιουργεί ένα πλάνο ξεχωριστό και εξατομικευμένο σε κάθε περίπτωση ώστε να μειώσει τον πόνο ,να επαναφέρει την φυσιολογική κίνηση και λειτουργικότητα και να προλάβει και να φροντίσει οποιαδήποτε αναπηρία και δυσλειτουργία.

Η φυσικοθεραπεία λοιπόν ωφελεί άτομα όλων των ηλικιών που αντιμετωπίζουν ορθοπεδικά προβλήματα, αναπηρίες ή ατυχήματα, τα οποία εμποδίζουν την ικανότητά τους να λειτουργούν σε καθημερινή βάση. Ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα φυσικοθεραπείας συμβάλει στην πλήρη αποκατάσταση, στην αποφυγή περαιτέρω τραυματισμών και στη βελτίωση της συνολικής υγείας και ευεξίας.

Τα οφέλη της ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ και γιατί να τη βάλεις στη ζωή σου!

 1. Αποκατάσταση / πρόληψη αθλητικών κακώσεων
 2. Διαχείριση προβλημάτων σπονδυλικής στήλης
 3. Μετεγχειρητική αποκατάσταση
 4. Συντηρητική αποκατάσταση προς αποφυγή χειρουργείου
 5. Μείωση ή εξάλειψη μηχανικού πόνου
 6. Βελτίωση της κινητικότητας
 7. Διαχείριση προβλημάτων ψυχικής υγείας
 8. Βελτίωση ορθής στάσης σώματος


Ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα φυσικοθεραπείας μπορεί να βοηθήσει τα άτομα να ανακάμψουν στο προηγούμενο επίπεδο λειτουργίας τους και να διευκολύνουν συμπεριφορές στον τρόπο ζωής τους. Οι γιατροί πρωτοβάθμιας περίθαλψης παραπέμπουν τους ασθενείς με το πρώτο σημάδι ενός προβλήματος στη φυσικοθεραπεία, καθώς θεωρείται μια παραδοσιακή προσέγγιση στη διαχείριση του προβλήματος.

Ακούστε και εμπιστευτείτε τον φυσικοθεραπευτή σας. Μην περιμένετε να μεγαλώσει το πρόβλημα για να τον επισκεφτείτε. Η πρόληψη κάνει τη διαφορά και σε αυτόν τον τομέα. Μην περιμένετε να μεγαλώσει το πρόβλημα για να τον επισκεφτείτε. Η πρόληψη κάνει τη διαφορά και σε αυτόν τον τομέα. Εντάξτε τη φυσικοθεραπεία και τη θεραπευτική άσκηση στις καλές συνήθειές σας, ακολουθήστε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής και προσθέστε ποιότητα ζωής στα χρόνια σας…

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ – MANUAL THERAPY

Στην πράξη, το Manual Therapy αποτελεί μία ολοκληρωμένη ορθοπεδική θεραπεία με χειρισμούς, για την αποκατάσταση νεύρο – μυοσκελετικών προβλημάτων. Βασιζόμενος στον κλινικό συλλογισμό, o Manual Therapist χρησιμοποιεί ιδιαίτερες τεχνικές προσέγγισης, που περιλαμβάνουν εξειδικευμένες κινητοποιήσεις και θεραπευτικές ασκήσεις. Εφαρμόζεται ακόμη και στο οξύ στάδιο των παθήσεων («στάδιο φλεγμονής»).

Ο φυσικοθεραπευτής (#ManualTherapist), είναι ο πιο εξειδικευμένος κλινικός στη διαχείριση του μηχανικού πόνου και στην αποκατάσταση της κίνησης, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

 

 

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ PHYSIOMEDICA

Το Physiomedica είναι ένα απόλυτα εξειδικευμένο κέντρο εφαρμογής του Manual Therapy. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι που αναζητούν τρόπο να ανταπεξέλθουν στους απαιτητικούς ρυθμούς της ζωής, αλλά και ασθενείς που θέλουν να απαλλαγούν από τον πόνο που τους ταλαιπωρεί, επιλέγουν και εμπιστεύονται το Κέντρο μας. Ο ιδρυτής του Physiomedica, Σωκράτης Ηλιάδης, συνδυάζει τη γνώση και την πολύχρονη εμπειρία και είναι εξειδικευμένος και πιστοποιημένος Manual Therapist από την ΙΜΤΑ και την IFOMPT.

Είτε πρόκειται για μία απλή οσφυαλγία ή αυχεναλγία, είτε για κάποιου είδους σημαντικότερη εκφυλιστικού χαρακτήρα παθολογία. Από τον πιο απλό τραυματισμό ή κάθε μορφής αθλητική κάκωση. Είτε αφορά την αποκατάσταση ορθοπεδικών χειρουργείων, στο Physiomedica έχουμε τον τρόπο να σας βοηθήσουμε να πάρετε και πάλι πίσω τη ζωή σας. Επισκεφτείτε το σύγχρονο Κέντρο μας και βρείτε άμεσα λύση στο πρόβλημα που σας απασχολεί…

Follow as…

Facebook: @Physiomedica
Instagram: @sokratis_iliadis_physiomedica
Email: [email protected]
Μαρούσι: 2106180777

 

More
articles

take the first step. we will do the rest.