ΕΡΓΟΜΕΤΡΗΣΗ – PERSONAL TRAINING

Τι είναι εργομέτρηση;

Η εργομέτρηση είναι η διαδικασία μέτρησης και αξιολόγησης της καρδιοαναπνευστικής ικανότητας και της μυϊκής προσπάθειας και δύναμης, μέσα από συγκεκριμένες ασκήσεις και δοκιμασίες. Απευθύνεται σε επαγγελματίες αθλητές αλλά και σε απλούς αθλούμενους που θέλουν να βελτιώσουν την απόδοσή τους και επιδιώκουν ο χρόνος άσκησής τους να είναι αποδοτικός. Για τους επαγγελματίες αθλητές, η εργομέτρηση αποτελεί βασικό εργαλείο της προπόνησής τους, αφού βάσει αυτής ο προπονητής παρακολουθεί την κατάσταση του αθλητή και προσαρμόζει κατάλληλα το πρόγραμμα προπόνησης. Για τους απλούς αθλούμενους, η εργομέτρηση, με τη σωστή καθοδήγηση από τους εργοφυσιολόγους, μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ένα κατάλληλα δομημένο πρόγραμμα, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά και τους προσωπικούς στόχους του καθενός.

Eργομέτρηση και Physiomedica

Στη Physiomedica, μία αξιόλογη ομάδα εργοφυσιολόγων και γυμναστών έχει ως αντικείμενο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, και γενικότερα της υγείας των αθλητών μας μέσω Εργομετρήσεων και Personal Training.

Η εξειδικευμένη ομάδα εργοφυσιολόγων της Physiomedica καταρτίζει ειδικό προσωπικό πρόγραμμα για κάθε αθλούμενο, αφού έχει προηγηθεί εργαστηριακός έλεγχος και εκτίμηση της φυσικής του κατάστασης.

Η εργομέτρηση περιλαμβάνει:

  • Μέτρηση βασικού μεταβολισμού (Fitmate Pro Wellness Technology)
  • Εργοσπιρομέτρηση (έλεγχος αντοχής – αξιολόγηση αερόβιας ικανότητας)
  • Αξιολόγηση της μυικής δύναμης των ποδιών και αλτική ικανότητα Bosco, Ergojump
  • Αξιολόγηση της μέγιστης μυικής δύναμης και της μυικής ισχύος (Muscle Lab)

Personal Training

Το Personal Training είναι η ασφαλής, ευχάριστη και αποτελεσματική προπόνηση υπό την καθοδήγηση ενός εξειδικευμένου γυμναστή, με βασικό στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της υγείας του ατόμου και απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο και φυσική κατάσταση. Το Personal Training μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και ως άσκηση αποκατάστασης από κάποιο τραυματισμό ή πρόβλημα υγείας.

Personal Training στη Physiomedica

Οι επιστημονικά καταρτισμένοι Personal Trainers και κινησιοθεραπευτές της Physiomedica μπορούν να καθοδηγήσουν το εξειδικευμένο πρόγραμμα άσκησής σας είτε στους χώρους του γυμναστηρίου μας, είτε στο σπίτι σας, ή ακόμα και στο γυμναστήριο της επιλογής σας. Έχουν τη δυνατότητα να βρίσκονται πάντα δίπλα σας για να σας προπονήσουν, να σας ενθαρρύνουν και να σας βοηθήσουν να υλοποιήσετε τους προσωπικούς σας στόχους. Επιπλέον, σας παρέχουν την εξειδικευμένη εκπαίδευση που απαιτείται για να γυμναστείτε σωστά, χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά σύγχρονο εξοπλισμό, ενώ παράλληλα σας προστατεύουν και από τυχόν λανθασμένες κινήσεις που μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς.

Με το Personal Training μπορείτε κι εσείς να απογειώσετε την προπόνησή σας και να επιτύχετε τα μεγαλύτερα δυνατά αποτελέσματα στο μικρότερο χρονικό διάστημα.